Onze duurzame daken

Een standaard plat dak bestaat uit een onderlaag en een toplaag. De waterdichtingsmembranen in ons NT-gamma bevatten minstens 20% recyclaat en we onderzoeken hoe we dit verder kunnen blijven verhogen. Hoe meer we inzamelen en recycleren, hoe meer recyclaat-grondstof (Derbitumen®) we in onze producten kunnen verwerken.

Zelfs onze Derbigum wapeningen op basis van glasvlies en polyester zijn gemaakt van gerecycleerd materiaal. Ons waterdichtingssysteem van Derbigum NT is ATG-gecertificeerd.

Met het bronzen Cradle to Cradle certificaat vallen Derbigum NT en Derbicoat NT nog meer in de prijzen. Deze certificering is een erkenning voor de innovatieve en milieuvriendelijke processen die we hanteren, de pioniersrol die Derbigum speelt op vlak van waterbeheer én onze inzet rond maatschappelijk verantwoord ondernemen. Derbigum is één van de eerste bedrijven in bitumineuze waterdichtingsmembranen dat dit certificaat, uitgereikt door het controleorgaan EPEA, behaalt.

Bereken jouw milieuvoordeel

Dankzij ons circulair programma zijn we in staat om drie producten te ontwikkelen die recyclaat bevatten. Hiermee leveren we dezelfde kwaliteit, terwijl we onze CO2-uitstoot gevoelig verminderen.

DERBIGUM NT
DERBICOAT NT

The equivalent environmental benefit in CO2 :
174
kg CO2
1241
5

Derbigum NT

Derbigum NT is een bitumineuze toplaag die past in het geheel van ecologische NT-daken en is ontworpen volgens de circulaire economie. Deze dakbaan is 100% recycleerbaar.

Voor meer info, lees meer over Derbigum NT

25%
30%

Derbicoat NT

Derbicoat NT is een bitumineuze onderlaag die past in het geheel van ecologische NT-daken en is ontworpen volgens de circulaire economie.

Derbicoat NT, Derbibond en Derbigum NT zijn de meest ecologische tweelaagse bitumineuze dakopbouw beschikbaar op de markt.

Voor meer info, lees meer over Derbicoat NT

Derbitwin NT

DERBITWIN NT is een waterdichtingsmembraan met specifieke multifunctionele dubbele technologie, voorzien van een polyester/glascomposietwapening.

Voor meer info, lees meer over Derbitwin NT

20%

Ontdek al
onze systemen

Derbigum waterdichtingsmembranen beschermen jouw gebouw onder alle weersomstandigheden.

Vind een future-proof dakdekker bij jou in de buurt

Zij dragen bij tot de circulaire economie