Slapen bij beren en wolven in Pairi Daiza

Pairi Daiza heeft nauwelijks nog een introductie nodig. Het  immens populaire dierenpark met meer dan 7.000 dieren ligt tussen Aat en Bergen en is deels in handen van ondernemer Marc Coucke. Pairi Daiza doet er alles aan om je onder te dompelen in de wondere wereld van de natuur: door overdag op ontdekkingstocht te gaan doorheen acht verschillende werelden, van de Afrikaanse steppe tot het groen van de toendra.

© Lodges The Last Frontier

In één van die werelden, ‘The Last Frontier’, kan je tegenwoordig ook overnachten. Zeven (ondergrondse) kamers en lodges vormen het decor van Brits-Columbia en het Zuidoosten van Alaska. Wie door het raam kijkt krijgt een uniek tafereel te zien. Slapen doe je immers niet alleen, maar met wolven, beren, stellerzeeleeuwen en damherten!

Robuuste daken

Om tot een robuust, waterdicht en veilig project te komen midden in de natuur, werd voor Derbigum gekozen. Voor de 1.500 m2 aan dakoppervlakte werd hoofdzakelijk gekozen voor het uiterst robuuste Derbigum SP WW, dat de perfecte ondergrond vormt voor de vele groendaken in dit project. Een stevig dak boven je hoofd kan in een dierentuin per slot van rekening erg belangrijk zijn…

De dakmembranen zelf werden vakkundig gelegd door Derbigum Services Belgium uit Wauthier-Braine. Diezelfde aannemer mocht ook de daken van onder andere The House of European History, Flanders Expo of de Quatuor-torens van Derbigum dakmembranen voorzien.

Derbigum-CEO Grégoire Morel is uiterst opgetogen met deze verwezenlijking:

“We mogen fier zijn dat we in België kunnen uitpakken met dergelijke, unieke attracties die kwaliteit en beleving centraal stellen. Met Derbigum boven het hoofd kunnen Pairi Daiza en haar bezoekers de komende 50 (!) jaar letterlijk op hun beide oren slapen.”

Wie wil overnachten in ‘The Last Frontier’ moet er snel bij zijn, want weekends worden erg snel volgeboekt.

Key Figures

Derbigum product: Derbigum SP WW
Totale oppervlakte gelegde Derbigum membranen: 1500 m2
Opdrachtgever: Pairi Daiza
Architect: SL Architectes, Henri Garcia & les architectes de Pairi Daiza
Dakdekker: Derbigum Services Belgium

Ontdek al
onze systemen

Derbigum waterdichtingsmembranen beschermen jouw gebouw onder alle weersomstandigheden.

Vind een future-proof dakdekker bij jou in de buurt

Zij dragen bij tot de circulaire economie