Beleef FICO Eataly World

In Bologna, ook wel de hoofdstad van de Italiaanse gastronomie genoemd, vind je FICO Eataly World: het grootste en boeiendste Italiaanse voedselpark ter wereld. De Fabbrica Italiana Contadina (FICO) zet zich in om de Italiaanse eetcultuur met de wereld te delen via de veelzijdige faciliteiten van het domein.

Van veld tot vork

FICO Eataly World staat voor een totaalbeleving! De 100.000 m² van het domein omvatten maar liefst 2 hectare velden en stallen, 40 voedselverwerkende fabrieken, 45 eetgelegenheden, 90.000 m² shops en marktplaatsen, een modern congrescentrum en verschillende klaslokalen.

Het gaat hen niet zomaar om het leren kennen van de Italiaanse producten, het is een agrarisch, culinair en educatief park dat streeft naar een hogere duurzaamheid en voedseleducatie verbonden aan de Italiaanse cultuur.

Duurzaamheid centraal, niet enkel op vlak van voeding

“FICO Eataly World is zeer begaan met duurzaamheid en het milieu. Dat is niet alleen duidelijk in hun concept voor het park, maar ook in de keuze van waterdichtingssysteem voor het congrescentrum.” legt Franco Villa van Derbigum Italia uit.

Het dakoppervlakte van zo’n 1.500m² werd waterdicht gemaakt met de bitumineuze roofing Derbigum Aquatop Reflective White. Dankzij de witte afwerking van dit waterdichtingsmembraan weerkaatsen de zonnestralen wat resulteert in een koeler dak. “Dankzij de passieve koeling van het gebouw wordt er energie bespaard aangezien het airconditioningsysteem minder gebruikt moet worden. Dit was een enorm grote troef voor ons. In tegenstelling tot traditionele (donkere) daken die in de zomer een oppervlaktetemperatuur van 80 à 85° bereiken, overschrijdt een wit Derbigum dak nooit de 40-45°. Voor FICO de reden om met ons product te werken.” aldus Franco.

Key Figures

Derbigum producten: Derbigum Aquatop Reflective White
Totale oppervlakte gelegde Derbigum membranen: 1560 m²
Opdrachtgever: Prelios sgr
Architect: Luca Martina – Tecnopolis S.p.A.
Dakdekker: Casalini & CO

Ontdek al
onze systemen

Derbigum waterdichtingsmembranen beschermen jouw gebouw onder alle weersomstandigheden.

Vind een future-proof dakdekker bij jou in de buurt

Zij dragen bij tot de circulaire economie