Stories

Een knap staaltje duurzame woningbouw

Klimaatvriendelijk gebouw Al sinds de start van het project lag er een sterke focus op groen. Het oude gebouw op het perceel werd gesloopt en de niet-geclassificeerde bakstenen en betonpuin zijn hergebruikt als opritten en landschapsvulling. Daarnaast wordt regenwater opgevangen en vertraagt afgevoerd, staan er 750m² aan zonnepanelen op het dak en wordt afgezogen lucht …

Een knap staaltje duurzame woningbouw Lees meer »

Beleef FICO Eataly World

Van veld tot vork FICO Eataly World staat voor een totaalbeleving! De 100.000 m² van het domein omvatten maar liefst 2 hectare velden en stallen, 40 voedselverwerkende fabrieken, 45 eetgelegenheden, 90.000 m² shops en marktplaatsen, een modern congrescentrum en verschillende klaslokalen. Het gaat hen niet zomaar om het leren kennen van de Italiaanse producten, het …

Beleef FICO Eataly World Lees meer »

Urban farming op het dak van Brusselse Foodmet

Investering in duurzame voeding De bouw van Foodmet kadert in het globale Masterplan Abattoir 2030, een ambitieus stadshernieuwingsplan om de slachthuissite van de wijk Kuregem in Anderlecht volledig te herwaarderen. De eigenaar van de slachthuissite, Abattoir nv, heeft dankzij een subsidie van EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) de gelegenheid gekregen om zijn filosofie inzake …

Urban farming op het dak van Brusselse Foodmet Lees meer »

Zwemmen op het dak van Brussel

Trekpleister, het hele jaar door Het JAM Hotel ligt in een hippe wijk rond de Louizalaan in Sint-Gillis en was een brutalistisch kantoorgebouw en erna even een kunstschool. Het hotel heeft een eigen restaurant, een Japans kuuroord ‘Atsukan’ en een rooftop bar, dat werd vormgegeven door de bekende interieurarchitect Lionel Jadot. Maar de grote eyecatcher …

Zwemmen op het dak van Brussel Lees meer »